Konferenciafelhívás

Konferencia időpontja: 2013. május 10.
Védnök: Dr. Bacsó Béla

Az ELTE-BTK Esztétika Tanszéke idén harmadik alkalommal rendezi meg hallgatói konferenciáját. A 2012 tavaszán rendezett konferenciánk záró plenáris előadásának (Somlyó Bálint: Öntörvényű, akár a természet?) kérdésfelvetését követve, idén művészet és történetiség fogalompárosa kerül középpontba.

Mit nyertünk vagy vesztettünk a művészet múltbelivé válásával? A művészet múltjellege fölülírható-e az esztétikai tapasztalatban összesűrűsödő műalkotás jelenével? A mű miként képes önmagán igazolni vagy éppen keresztülhúzni a tradíciót, amelyben áll? Védelemre szorul-e a mű a rátelepedő történeti konstrukciókkal szemben – vagy éppen rajtuk keresztül szólal meg? Egyáltalán az esztétika hivatott-e leginkább e kérdések kifejtésére? És ha igen, miképp képes a művészet történetiségének kérdését úgy átfogni, hogy önmaga ne váljon történeti diszciplínává?

A fenti kérdések természetesen számtalan irányba kiterjeszthetők. Éppen a keret ilyen
mértékű alakíthatósága miatt azokat az értelmezéseket is várjuk, amelyek kevésbé érintik közvetlenül a kiindulásként szolgáló kérdéseket.

A 20 perces előadásokra elsősorban az MA és PhD esztétika képzésben résztvevő hallgatók jelentkezését várjuk, de szívesen fogadjuk a jelentkezést a Kar más szakjairól is.

Jelentkezni 150-200 szavas absztrakt beküldésével április 9-ig lehet. Az absztraktokat az emv.konferencia@gmail.com e-mail címre várjuk.

Szerző: emv III  2013.03.02. 00:26 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://emvkonferencia.blog.hu/api/trackback/id/tr685112580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása